Wandelen

Auberge Le Grillon wandelen tussen de wijngaarden
De wandelmogelijkheden zijn eindeloos. We hebben vele wandelroutes voor u klaarliggen met voldoende variatie in lengte, duur en zwaarte. Vanuit de auberge zijn wandelingen door de omringende heuvels mogelijk. Als u een klein stukje rijdt zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt: door de bossen van de Morvan, door de wijngebieden ten oosten van ons, door een rotsachtig gebied met bijzondere flora of een stadswandeling door Autun of Dijon.

Fietsen

Auberge Le Grillon fietsen in de Bourgogne

De fiets is natuurlijk bijzonder geschikt om de omgeving te verkennen als je op vakantie bent. Hier in de buurt vindt je nog voldoende rustige wegen. We zitten wel in een heuvelachtig gebied, dus is het prettig een paar versnellingen op de fiets te hebben. Wij hebben in ieder geval leuke routes klaarliggen. We hebben ook twee fietsen voor de verhuur. Lichtgewicht en met 21 versnellingen!

Wijn

Auberge Le Grillon Bourgondische wijnen

Het wijngebied van de Bourgogne is wereldberoemd. De productie vind plaats op kleine percelen, wat het landschap aantrekkelijker maakt. Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Zo worden de meeste druiven nog handmatig geplukt. En kun je hier nog zien, dat het paard ingezet wordt in de strijd tegen het onkruid. Lees hier meer over het wijngebied van de Bourgogne..

Uitstapjes

Auberge Le Grillon Uitstapjes

Er is hier heel veel te zien. Historie is hier overal zichtbaar in de steden, kastelen en abdijen. Moderne musea laten het verleden herleven. Zoals het Romeinse tijdperk en de strijd met de Galliërs. Architectuur, bouwkunst, beeldhouwwerk.. Wissel het af met een bezoek aan één van de weekmarkten met regionale specialiteiten of een gezellige rommelmarkt.

Lees meer…

Motor

Auberge Le Grillon toeren door de Bourgogne

De Bourgogne is bij uitstek geschikt om met de motor te verkennen. Geen lange rechte wegen, maar een afwisselend landschap met hoogteverschillen. Onze “hangar” heeft ’s nachts al heel wat verschillende motoren gehuisvest. Van motorliefhebbers, die overdag volop hebben genoten van de Bourgogne. Misschien een idee voor u?

Lees meer…

Sportief

Auberge Le Grillon Sportief Bourgogne

Houdt u er van actief bezig te zijn tijdens uw vakantie? Naast wandelen en fietsen zijn er in de omgeving meer mogelijkheden. Er is in de Bourgogne volop ruimte en u vindt er dan ook mooie golfbanen, diverse paardrijmogelijkheden en zelfs een parkoers voor de boogschietsport. De natuur biedt watersportmogelijkheden door de aanwezigheid van meren en stroompjes. Ook voor wat klim- en klauterwerk kunt u hier terecht.