Fietsen

De Bourgogne is vooral bekend vanwege de culinaire tradities en de kwaliteitswijnen . Het begrip “het Bourgondische leven” zegt genoeg. Veel mensen weten niet dat je hier ook heel fijn kunt fietsen. Het is natuurlijk niet plat; het is heuvelachtig. Dat maakt het des te verrassender. Het uitzicht is heel wisselend. Het fietsen echter ook: als je omhoog gefietst hebt komt er altijd een moment dat je weer naar beneden gaat. Onze Bed and Breakfast is gelegen in een glooiend gebied tussen het wijngebied ten zuiden van Beaune en het Natuurpark Morvan. Na afloop van het fietsen kun je dan natuurlijk alsnog genieten van het Bourgondische leven.

Fietsroutes

We hebben een grote verscheidenheid aan routes klaarliggen. Volop variatie in lengte, zwaarte en omgeving. Routes vanuit de Auberge in diverse richtingen en van diverse zwaarte. Lekker over het franse platteland, rustige wegen door een groen gebied met schitterende uitzichten. Of op de fiets tussen de wijngaarden door, zie de wijnbouwers aan het werk en ontdek de verschillen tussen een wijndorp en een plattelandsdorp. Of rijdt door het natuurpark de Morvan met z’n vele bos en stroompjes. Wat u ook kiest; het is allemaal de moeite waard.

Voie Verte

Een bijzonder project is de aanleg van de “Voie Verte” in Bourgogne. Frankrijk kent van oorsprong geen fietspaden. Om het fietsen te promoten heeft men bedacht een fietspaden-netwerk aan te leggen. Vanuit het industriële verleden zijn er diverse opgeheven spoorlijnen aanwezig, waarvoor vroeger een zo vlak mogelijk traject gekozen is. En de Bourgogne kent diverse kanalen, die ook aangelegd zijn met zo weinig mogelijk hoogteverschil. Het is een geniaal plan om over deze trajecten een fietspad te realiseren. Natuurlijk is niet alles in één keer klaar, maar er worden jaarlijks trajecten toegevoegd. Vanuit Sully kunt U naar Autun en Epinac fietsen over de voie verte. Vanuit Nolay (15 km van hier) zijn er meer mogelijkheden, het wijngebied in richting Beaune of één van de voie vertes langs het kanaal volgen.

Wat doen wij voor u?

Wij bieden u een uitstekende basis voor uw fietsvakantie. Goede bedden voor een fijne nachtrust. Lekkere douche om na het fietsen weer fris te voorschijn te komen. U kunt bij ons elke dag genieten van een heerlijke maaltijd. We kunnen een lunchpakket voor u maken en uw thermosfles vullen met heet water of koffie. We hebben 2 lichtgewicht fietsen met 21 versnellingen te huur. We kunnen u goed adviseren en hebben informatie en routes klaarliggen. U hoeft het alleen mee te nemen. We hebben leuke tips om een fietstocht te combineren met stadsbezoek of een bezienswaardigheid. Er zijn heel veel mogelijkheden!