Wandelen

Image

De Bourgogne is een nog niet zo bekend wandelgebied in midden Frankrijk. Het wordt gekenmerkt door lieflijke heuvels, mooie natuur en authentieke Franse dorpjes. Centraal in Bourgondië ligt het nationale natuurpark Morvan met bossen, stroompjes, rivieren en meren.

Bij wandelen direct vanuit onze Auberge, zien we veel weidegebied, groene heuvels met heggetjes en bos, mooie solitaire bomen en heel veel landweggetjes. Het is een oud cultuurlandschap met sinds lange tijd bestaande trajecten. De “Voie Romaine”, de oude handelswegen uit de Romeinse tijd zijn hier nog terug te vinden. Een ander gebied waar het geweldig wandelen is, is het beroemde wijngebied ten zuiden van Beaune. Wandelen door de wijngaarden op de zonovergoten oostelijke hellingen en na afloop natuurlijk een terrasje pakken.

We hebben een grote verscheidenheid aan routes klaarliggen. Volop variatie in lengte, zwaarte en omgeving. Van een blokje om na het eten tot flinke dagtochten. Een wandeling in de natuur of een leuk stadje. Lekker tegen de heuvel op of juist wat vlakker. Een boswandeling of juist één met mooie uitzichten over de heuvels. Het is allemaal mogelijk.

Er zijn vele wandelingen bewegwijzerd. Daarnaast hebben we ze allemaal op kaart gezet. De kaarten mag je tijdens het wandelen meenemen.

Wandelarrangement

Fietsen

bourgogne-bicycle
Fietsarrangement

Golf

omgeving-sportief-golf
Een dagje op de golfbaan is vanuit de auberge goed mogelijk. Er zijn diverse golfbanen in onze omgeving. Onder andere in Autun, Beaune, Pouilly-en-Auxois en Montchanin.

Op en aan het water

Image
Een dagje op en aan het water. Lekker zwemmen in een meertje en daarna zonnebaden op een strandje.  Misschien iets aktiever en een waterfiets of een kano huren. Of een wandeling langs een meer en daarna relaxen aan de waterkant. Het is allemaal mogelijk.

Klimmen

Image
De krijtrotsen in de Bourgogne zijn geschikt om te klimmen. Er zijn diverse locaties met uitdagende routes voor alle niveaus.