Wijn

Image

De Bourgogne is één van de gebieden in Frankrijk waar kwaliteitswijn gemaakt wordt. Er wordt vooral gebruik gemaakt van de druiven Chardonnay en Pinot Noir. De percelen zijn klein en hebben ieder hun eigen kenmerken, die mede de smaak van de wijn bepalen. Er is veel aandacht voor de samenstelling van de grond (mineralen, kalk- of kleigrond enz.) en de klimatologische omstandigheden (zoals plaatsing op de heuvel, zonuren, wind). De druiven worden handmatig geplukt.

Er zijn vele manieren om het wijngebied te verkennen.

Image
Image

Wijnroutes

Image

De “Route des Grands Crus”, een auto- en motorroute die u langs bekende wijndorpjes voert. Een leuke plaats om onderweg te stoppen is bijvoorbeeld het dorpsplein van Meursault met zijn gezellige terrasjes en authentieke centrum.

Via de “Véloroute Santenay-Beaune” fietst u letterlijk door de wijngaarden. U ziet de wijnboeren aan het werk en passeert onderweg beroemde wijngaarden, waar de druiven voor de grand-cru en premier-cru wijnen groeien.

Wandelroutes zijn er volop, van diverse lengtes en zwaarte. Ook deze zijn goed aangegeven.

Welke route je ook kiest onderweg kom je vast langs een van vele caves.  Hier kun je wijn proeven en kopen. Een kijkje in de kelders hoort vaak tot de mogelijkheden.

Wijnfeesten

Wijnfeesten worden regelmatig georganiseerd. Bijvoorbeeld een open dag, waar u met uw glas bij alle wijnboeren in een dorp langsgaat om hun wijnen te proeven.

Image